Over mij

“de magie van bloemen en planten kwam weer tot leven en mijn enthousiasme voor deze druppels liefde wordt elke dag groter en groter”

Als klein meisje kon ik mij al verwonderen over de vele bloemen en planten in de tuin. Hobbelend achter mijn oma aan over haar tuinpaadje stopte ze bij elke bloem en plant om mij te vertellen over de wonderen die dat bloemetje of plantje kon verrichten. Zo liepen we dat paadje vaak op en neer en genoten van de zonnestralen terwijl we de (eetbare) blaadjes en bloemetjes proefden.

De laatste jaren ging dat hobbelen over het tuinpaadje met mijn oma niet meer. Zittend in haar stoel wist ze nog wel te vertellen over de bloemen die voor haar in de vensterbank staan, maar helaas was de kennis beperkt geworden.

"Een twinkeling kwam er elke keer weer in haar ogen"

Een twinkeling kwam er elke keer weer in haar ogen als ik haar vertelde over de opleiding Aromatherapie die ik volgde en de laatste jaren van haar leven verwende ik haar met heerlijke handmassages om zo toch de verbinding te hebben nu haar parate kennis haar in de steek liet. Na het overlijden van mijn oma heb ik haar laatste verzorging mogen doen en met haar favoriete olie, lavendel, mogen balsemen.

Gelukkig heb ik twee dochters die net als ik bij elk bloemetje en plantje stil staan en alles er aan bewonderen. Als mama voel ik nu hoe tof het is om kennis over de bloemetjes en plantjes over te dragen aan die kleine enthousiaste meisjes.

Okergeel-5410

opleiding aroma therapie

Deze twee meisjes zorgden er samen met mijn oma voor dat ik mij ging verdiepen in essentiële oliën. Een boeiende wereld waar nog zoveel te ontdekken valt. Stapje voor stapje en olie voor olie werd ik steeds enthousiaster. Deze oliën werken! En nog zonder bijwerkingen ook!

 

Om er zeker van te zijn dat ik de oliën veilig kon gebruiken en de juiste kennis tot mij kreeg heb ik de 1-jarige studie Aromatherapie bij Stichting Wellness en Aromatherapie gevolgd. Eén jaar lang heb ik mij niet alleen ondergedompeld in de oliën, maar ook in alle kennis die Ellen Wagenaar en Harmen Rijpkema met hun enthousiasme met mij hebben gedeeld.

De magie van bloemen en planten kwam weer tot leven en mijn enthousiasme voor deze druppels liefde wordt elke dag groter en groter.

 

Want druppels liefde zijn het zeker. Ik ervaar elke dag hoe fijn je lijf het vindt om natuurlijke producten op zich gesmeerd te krijgen in plaats van chemisch nagemaakte stofjes, hoe de geur van oliën je op kan vrolijken en hoe rustgevend ze kunnen zijn.

De oliën hebben ons onze nachtrust teruggegeven, hebben de huid van onze meiden zijdezacht gemaakt en hebben er mede voor gezorgd dat mijn hormonen weer in balans zijn.

 

Ik zou geen dag meer zonder kunnen!