jan
12

Welk merk is het beste?

Een vraag die ik dagelijks krijg is welk merk nou het beste merk is wat betreft essentiële oliën. Een hele goede vraag. Alleen is daar niet zo snel een sluitend antwoord op te geven.

Op de ‘olie-markt’ zijn ontzettend veel verschillende merken. Ik raakte als eerste bekend met de oliën van dõTERRA, maar ondertussen staat mijn kast vol met flesjes van meerdere merken. Natuurlijk roepen ze allemaal dat zij het beste merk zijn. In mijn optiek is er geen ‘beste’, wel een meest passende bij jou!

Ik zie het altijd maar zoals de markt voor mobiele telefoons. Daar heb je een grote club mensen die helemaal fan is van Samsung en een grote club die helemaal fan is van Apple. Ik ben enorm fan van Apple en vind het een erg fijn merk om mee te werken. Samsung ken ik wat minder, maar omdat Apple mij zo goed bevalt zal ik niet zo snel overstappen. Het is niet dat Samsung slecht is, integendeel! Maar het is voor iedereen vrij om zijn of haar favoriet te kiezen en daarmee te werken.

Als je kijkt naar essentiële oliën word je echt overspoeld door diverse merken; met keurmerk, biologisch, eko, beste therapeutische waarde en er zijn zelfs merken die met certificaten zwaaien. Mijn eigen favorieten zijn op dit moment dõTERRA en Chi. Maar in mijn kast staan ook oliën van Volatile, de Groene Linde, Young Living, Farfalla, Oshadi en The Plant Therapy. Het grappige is dat de oliën vaak van dezelfde destilleerder of boerderij komen. Elk merk gooit er zijn eigen sausje over en presenteert de olie weer op een andere manier.

De punten waar ik goed op let bij alle merken is of de oliën puur zijn. Ik let dan op de volgende dingen:

– Is de prijs voor een flesje olie reëel? €20 voor een flesje rozenolie van 10 ml is niet realistisch als je je bedenkt dat er ruim 5000kg aan verse bloemen nodig is voor 1 kg rozenolie.

– Waar komt de olie vandaan? Er zijn planten die maar op 1 plek in de wereld groeien en planten die op veel plekken te vinden zijn.

– Is er een batchnummer bekend en kan ik een rapport opvragen van de olie? Dit punt vind ik zelf erg belangrijk. In zo’n rapport kan je precies zien wat de chemische samenstelling is van een olie en of er mee gerommeld is. Wil een merk dit niet prijsgeven? Dan is dat al een no-go voor mij!

DEEL

Aroma journal

STEL ZELF JOUW AROMA GIDS SAMEN

Binnenkort

FIND ME ELSEWHERE

Okergeel-5253

Zelf maken?

AROMATHERAPIE KAN je heel makkelijk toepassen in jouw verzorging

Er komen binnenkort veel recepten en DIY’s op deze site.

Oliën met een verhaal

Mijn 10 favoriete oliën met informatie