jun
09

Mijn 5 aroma Tips voor jou

Hoe start je nou met het gebruiken van essentiële oliën? Waar let je op bij de aanschaf van oliën? Wanneer gebruik je welke olie?

Als je net in de wereld van de aromatherapie duikelt kan al die informatie heel erg overweldigend zijn. Ik adviseer je vooral om rustig en met 1 ding te beginnen. In dit artikel deel ik mijn tips met jou wat betreft het gebruik van essentiële oliën.

Tip 1: begin met 1 olie.
Je kent ze vast wel; starterkits met meerdere flesjes olie er waarvan bepaalde bedrijven claimen dat deze 10 flesjes onmisbaar zijn in elk huishouden. Deels ben ik het daar mee eens, echter is het niet nodig om meteen met alle 10 die flesjes te starten. En wie bepaalt voor jou dat jij die 10 oliën nodig hebt? Wellicht heb jij een voorkeur voor hele andere oliën. Daarom zeg ik altijd houd het simpel. Kijk goed naar jouw behoefte en wat jouw doel is. Waar wil jij een essentiële olie voor gebruiken? Schaf dan eerst 1 of 2 oliën aan en kijk of deze oliën bij jou passen. Beter voor jouw rust en zeker beter voor de natuur!

Tip 2: een essentiële olie is geen quick-fix
Yes! Je hebt je een flesje olie aangeschaft en weet precies waarvoor je dit wil gebruiken. Na wat onderzoek kwam je namelijk op deze olie en bij een ander werkte het ook heel goed voor het doel wat jij voor ogen hebt. Na een paar weken kom je er echter achter dat het bij jou lang niet zo goed werkt. Dit hoor ik heel vaak. Oliën en hun werking zijn uniek, net zoals jij uniek bent. Een olie kan bij heel veel mensen goed helpen bij een bepaald issue, maar dat hoeft niet te betekenen dat het bij jou ook werkt. Gelukkig zijn er nog genoeg alternatieven om te proberen, maar hou vooral in je achterhoofd dat oliën geen quick-fix zijn. Ik zie het meer als een match made in heaven als een olie goed voor jou werkt. En net zoals in de liefde zo is het ook met oliën; er zijn genoeg vissen in de zee, je moet alleen de juiste aan jouw haak weten te slaan. Ik als aromatherapeut help je graag om de juiste vis te vangen. Daarnaast is het goed om te weten dat je lijf minimaal een maand nodig heeft om aan een olie te wennen.

Tip 3: minimaliseer je gebruik
Dat klinkt wel een beetje gek, aan de ene kant hoor je mij jubelen dat essentiële oliën voor veel dingen gebruikt kunnen worden en moedig ik je aan om ze in te zetten binnen jouw huishouden en gezondheid. Maar ik zeg ook dat je je gebruik mag minimaliseren. Zoals mijn moeder vroeger zei is alles waar ‘te’ voor staat niet goed voor je. En bij oliën is dat ook zo. Je hoeft niet elke dag je diffuser te vullen met oliën omdat dat beter is voor je. Je hoeft niet elke dag essentiële olie toe te voegen aan je huidverzorging. Natuurlijk ben je daar vrij in, maar wees je ervan bewust dat het vullen van een flesje olie een arbeidsintensief traject is. Zowel voor de boer als voor onze Moeder Aarde, dus gebruik de olie met respect en niet overdadig. Het zijn met recht gouden druppels.

Tip 4: vraag advies
Het veilig gebruiken van essentiële oliën kan nog best lastig zijn. Ook ik heb wel eens geblunderd door de olie verkeerd te verdunnen of te gebruiken. Al doende leert men, al kan dat wel lelijk uitpakken als je niet weet wat je doet. Als je onzeker bent over het gebruiken van de olie vraag dan om advies! En dan bedoel ik betrouwbaar advies van een gediplomeerd aromatherapeut. Ik en mijn collega-aromatherapeuten helpen je graag!

Tip 5: probeer en geniet
Wees niet te bang om de oliën te gebruiken. Het kan een gepuzzel zijn om de juiste olie te vinden, maar als je hem dan gevonden hebt is het zo fijn! Met de juiste begeleiding en informatie wordt het heel leuk om deze druppels liefde te gebruiken en hoe langer je er mee bezig bent hoe makkelijker het wordt. Geniet dus vooral van de oliën en laat je niet ontmoedigen om ze te gebruiken. Daar ben jij en daar zijn de oliën veel te waardevol voor.

TAGS:

DEEL

Aroma journal

STEL ZELF JOUW AROMA GIDS SAMEN

Binnenkort

FIND ME ELSEWHERE

Okergeel-5253

Zelf maken?

AROMATHERAPIE KAN je heel makkelijk toepassen in jouw verzorging

Er komen binnenkort veel recepten en DIY’s op deze site.

Oliën met een verhaal

Mijn 10 favoriete oliën met informatie